Photo collection created at:

Kom in de Kas 2016

Zere voeten van twee dagen staan en lopen, schorre stem van het vele praten, 3500 folders met verzorgingstips en evenzoveel visitekaartjes en een zeer tevreden gevoel en de 39ste Kom in de Kas in het Westland zit er weer op.


Stilte voor de storm

Onze sponsor Anco Pure Vanda had voor ons een mooie grote ruimte beschikbaar gesteld helemaal voorin de kas langs de looproute door hun kassen heen.


Van onze sponsors De Hoog Orchideeën , Eigenraam Orchideeën en Inca Orchids hadden we een schitterende collectie Orchideeën gekregen. Anthura had een mooie selectie tuinorchideeën beschikbaar gesteld.

 

Samen met zeer vele soms zeer bijzondere orchideeën van onze leden zelf hadden we daar mee een mooie stand in kunnen richten en zelfs een aparte kas voor de allerkleinste en teerste orchideeën.Al deze bijzondere orchideeën vielen bij de bezoekers zeer in de smaak met de onvermijdelijke vraag waar al die orchideeën te koop waren want die zagen ze nooit in hun tuincentrum. We hebben dan ook zeer veel mensen kunnen doorverwijzen naar De Hoog Orchidee en Inca Orchids.
Ook de tuinorchideeën vielen bij het publiek zeer in de smaak. Anthura verkoopt deze via hun webshop van Garden Orchids. Maar ook hebben we veel mensen doorverwezen naar kwekerij Judith Prins tuinorchidee waar tuinorchideeën direct bij haar kwekerij te koop zijn.


En uiteraard kregen we ook veel vragen over Vanda’s. We stonden immers bij Anca Pure Vanda. En ook hier de vraag of die te koop waren. Nu verkoopt Anco Pure Vanda niet aan particulieren, maar ze hebben gelukkig zeer goede contacten met hun buren, kwekerij Ter Laak waar ook Vanda’s van Anco Pure Vanda te koop zijn. En voor mensen die een Vanda toch te groot of te moeilijk vinden zijn er ook losse bloemtakken en zelfs losse bloemen van Anco Pure Vanda te koop

 


Anco Pure Vanda had zelf ook flink uitgepakt en zeer indrukwekkende displays neergezet met enorme hoeveelheden Vanda bloemen. Het grootste display midden in de ontvangsthal had maar liefst 12 uur bouwtijd gekost.

 

Maar ook kleine details waren niet aan hun aandacht ontsnapt, op elk tafeltje bij de catering stond een mooie kleine bloeiende Vanda in een mooie glazen vaas.

 


Al met al was een bezoek aan de 39ste Kom in de Kas een lust voor het oog en werd zeer goed bezocht. We hebben enorm veel mensen van informatie kunnen voorzien zeer vele vragen beantwoord En we de bezoekers veel meer kunnen laten zien dan de “gewone” orchideeën.


We hebben zelf minstens zo genoten als alle bezoekers en kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement wat zowel door Kom in de Kas als door Anco Pure Vanda enorm goed georganiseerd was.

 

Klik hier voor verslag van Kom in de Kas 2013