De Hoog Orchideeën

Review datum 3 maart 2012
Update 2017

 


Vrederustlaan 10
2645 AW Delfgauw

Tel. 015-2620429
Mail: info@dehoogorchideeen.nl
www.dehoogorchideeen.nl

 

De Hoog is een familiebedrijf dat al sinds 1928 bloemen zoals chrysanten, rozen, freesia's, strelitia's en cymbidium teelt.
In 1990 is De Hoog begonnen met de teelt van Dendrobium Nobilé en is uitgegroeid tot een zeer geavanceerd glastuinbouwbedrijf met inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in de teelt van orchideeën.

 

De voorlopige kroon op hun werk is de bouw van een hypermoderne kas aan de Overgauwseweg in Pijnacker, voorzien van alle moderne technieken op het gebied van belichting, koeling en een nieuw containersysteem. Dit doen ze uiteraard op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Maar ondanks alle technische snufjes blijft de menselijke hand toch nog onmisbaar in bijvoorbeeld de samenstelling van het substraat, de voedingsbodem van de orchidee.

Door hun zeer hoge kennis van het telen van Dendrobium Nobilé zijn ze er in geslaagd het hele jaar door deze orchideeën in bloei te krijgen. Dit geeft hen de unieke mogelijkheid het hele jaar door bloeiende Dendrobium Nobilé te leveren.

 

In 2012 heeft orchideeënkweker De Hoog een nieuwe hypermoderne kas geopend. Dit brengt hun totale kasoppervlak naar maar liefst 35.000 vierkante meter.
Tegelijkertijd is De Hoog gestart met de verkoop aan particulieren.

Inmiddels hebben ze zelfs een eigen website voor particulieren in het leven geroepen

http://www.florallure.nl/

Zie ook de Fotopagina

 

Conclusie

De Hoog Orchideeën heeft zich volledig toegelegd op de kweek en veredeling van het Dendrobium Nobilé ras. Ze hebben hier dan ook zeer veel verschillende ondersoorten van in hun collectie zitten. Dit is echter wel de enige orchideeënsoort die ze verkopen. Door hun zeer goede specialisme en enorme kennis over deze orchidee is de kwaliteit van hun planten zeer hoog.

 

Eindoordeel

 

Kwaliteit orchideeën Zeer goed
Indruk kassen Zeer goed
Indruk website Goed
Soorten Dendrobium Nobilé
Prijsstelling Goed
Verkoop Winkel (openingstijden, zie website)
Bereikbaarheid Matig
Parkeergelegenheid Zeer goed