Bookshop of Bert van Zuylen.

Bert van Zuylen has among become an authority at orchid hobbyists and not only by his vast knowledge of all that is written on orchids, but certainly also by his enormous private library. Many of the book reviews on our website are of his hand.


Dag allemaal,

Gebruikt u nog een fototoestel met filmrolletjes? Of een videorecorder? Of floppy-disks?
Toch zijn dit allemaal dingen die nog niet zo lang geleden hun bestaansrecht volop bewezen, en zelfs onmisbaar waren. Nu zijn ze (bijna) verdwenen. De Boekenbeurs kan aan dit lijstje toegevoegd worden. De tijd heeft haar ingehaald.

Zo’n 20 jaren geleden stond ik voor de allereerste keer met boeken op de jaarlijkse N.O.V.-dag in De Uithof. Ik verkocht toen bijna 100 boeken op die dag. Op de laatste Ruilbeurs verkocht ik maar 1 boek. Daarom gaat De Boekenbeurs haar deuren nu sluiten.

Er is 1 ding dat het in elk geval wat gemakkelijker voor me maakt om die deuren te sluiten. We gaan namelijk de kurkvloer van onze woning opnieuw laten lakken. Daarvoor moet de huiskamer leeggeruimd worden. De planten gaan zolang naar de badkamer en de logeerkamer. De meubels en mijn boekenverzameling moeten een tijdje opgeslagen worden in onze garage.

Maar dat gaat niet, want die staat vol met dozen met boeken! Daarom wil ik iedereen die nog boeken bij me heeft liggen vragen om zo snel mogelijk een afspraak met me te maken, zodat ze haar/zijn boeken kunnen komen ophalen.

Bent u nu van mij af? Nee hoor! Ik blijf boeken verzamelen, ik blijf orchideeen kweken en ik blijf bijeenkomsten bezoeken. We komen elkaar dus vast nog wel eens een keertje tegen. Alleen sta ik dan aan de andere kant van de verkooptafels. Als u, in de toekomst, vragen heeft over orchideeenboeken dan mag u me met een gerust hart mailen. Als ik iemand kan helpen dan zal ik dat zeker niet laten.

Rest me alleen nog om iedereen die ooit iets betekent heeft voor De Boekenbeurs heel, heel hartelijk te bedanken. Ik ga geen namen noemen, die lijst zou te lang worden en ik ben veel te bang dat ik iemand vergeet.

Die twintig jaren met De Boekenbeurs hebben me ontzettend veel plezier gebracht. De hebben me op plaatsen gebracht waar ik anders nooit zou kunnen komen. En ze hebben me ontzettend veel heel aardige mensen op mijn pad gebracht. Ik had het voor geen goud willen missen!!

Graag tot ziens,
Bert van Zuylen