Orchideeën Wubben

Review datum 08-04-2011
Update 02-02-2018


Tolakkerweg 162
3739 JT Hollandsche Rading

Tel: 035 5771222
Mail: orchidwubben@planet.nl
www.orchidwubben.com

 

 

Orchideeënkweker Wubben behoeft eigenlijk geen verdere introductie meer. Al jaren is hij in binnen- en buitenland bekend als zeer goede en gedreven botanische orchideeënkweker.

 

 

Wubben werd in 1989 veroordeeld voor de smokkel van 2200 beschermde orchideeën uit Venezuela ter waarde van dertig mille. En in 1995 bij een controle op Schiphol werd hij betrapt met 95 plantjes met een waarde van zo'n drie mille. Verstopt in een sigarettedoosje of verborgen tussen zijn kleren. Hij was in Costa Rica, waar hij een kwekerij coacht, en hij wilde wat van die zeldzame Oncidium glossomystax meenemen.
Jammer nou dat de persoon die de vereiste vergunningen moest regelen, op het laatste moment geen tijd meer voor hem had. Wat doe je dan als rasechte verzamelaar?

Maar dankzij zijn "smokkelen" heeft hij vele zeldzame orchideeën door vermeerdereing voor uitsterven weten te behoeden.

We hebben maar niet gevraagd naar de hoeveelheid verschillende orchideeën die hij in zijn kassen heeft staan, maar het is zeer zeker enorm indrukwekkend.

 

 

Wubben beschikt over 4 voor het publiek toegankelijke kassen, elk met alle een ander klimaat.

 

Bekijk ook de Fotopagina

 

Conclusie

Jacobus Wubben is een orchideeënkweker in hart en nieren en is met recht een van de betere orchideeënkwekers. Hij bezit een enorm uitgebreide soorten collectie, zowel grootbloemige als zeer kleine exemplaren voor de ware liefhebber.

 

Eindoordeel

Kwaliteit orchideeën Zeer goed
Indruk kassen Zeer goed
Indruk website Goed
Soorten Onbeperkt
Prijsstelling Goed
Verkoop Webshop, Winkel (openingstijden, zie website)
Betaling Kontant
Bereikbaarheid Goed
Parkeergelegenheid matig