Judith Prins Tuinorchideeën

Review datum 21-05-2011
Update 2016


Zwartendijk 39A
2681 LP Monster

Tel: 0174-248699
GSM: 06-42070377
www.judithprinstuinorchidee.nl

 

Judith prins is zo'n 20 jaar geleden begonnen met het kweken van winterharde tuinorchideeën. Met veel vallen en opstaan heeft ze het voor elkaar gekregen heel veel winterharde Orchideeën in haar eigen tuin te hebben staan die elk jaar weer terugkomen.

Het is een hele opgaaf geweest om aan goede tuinorchideeën te komen. Ze zochten namelijk planten niet alleen uit West-Europa, maar wereldwijd die in ongeveer dezelfde klimaat omstandigheden leefden.

Ze hebben veel moeten reizen om goede planten te pakken te kunnen krijgen. Uiteraard stelde ze wel voorwaarden en deden ze alleen zaken met bonafide kwekers.

Veel van de planten die ze wilden gaan kweken zijn ook nog eens wettelijk beschermd, dus dat was een hoop regelwerk voordat ze de planten daadwerkelijk konden aanschaffen en vervoeren.

 

Een aantal van de door Judith Prins gekweekte planten zoals de Herfstschroeforchis kun je ook in de vrije natuur tegenkomen, maar een regel die elke ware orchideeënliefhebber aanhangt, staat ook zeer hoog in het vaandel van judith Prins:


"Orchideeën in de natuur, bewonder ze, fotografeer ze, maar blijf er vooral van af"

Dit is de belangrijkste reden geweest dat ze zelf jaren geleden al begonnen zijn om zelf orchideeën in ons laboratorium te vermeederen. Begonnen als hobby, maar sinds januari 1997 als een klein bedrijfje, dat als doel heeft winterharde orchideeën te vermeerderen en door de mogelijkheid van uitzaaien, het orchideeën bestand in Europa te vergroten.

 

Op het eerste gezicht heeft ze zeer vreemde orchideeënkassen. De kassen bestaan namelijk alleen uit een dak. Zijwanden ontbreken. Dit is uiteraard om de orchideeën al vroeg te laten wennen aan de klimaatomstandigheden die Nederland eigen zijn.

 

Bekijk ook de Fotopagina

 

Conclusie

Judith Prins heeft het voor elkaar gekregen een groot aantal soorten winterharde orchideeën met succes te vermeerderen. We kunnen iedereen aanraden om eens wat anders in de tuin te zetten dan de standaard planten en eens een winterharde orchidee te planten.

 

Eindoordeel

Kwaliteit orchideeën Zeer goed
Indruk kassen Goed
Indruk website Goed
Soorten Epipactis, Habenaria, Calanthe, Spiranthus, Pleione, Bletilla, Dactylorhiza, Cypripedium
Prijsstelling Goed
Verkoop Winkel (openingstijden, zie website)
Betaling Kontant
Bereikbaarheid Goed
Parkeergelegenheid Zeer goed