Orchidz

Review datum 27 januari 2018

 

 

http://www.orchidz.nl/
Middenweg 54b
1394 AL Nederhorst den Berg 

Introductie door de kweker

Ben je op zoek naar bijzondere orchideeën dan ben je bij orchidz.nl aan het juiste adres. Met meer dan 35 jaar ervaring in het kweken en kruisen van orchideeën worden de planten met veel liefde en deskundigheid verzorgd.

Op onze webshop vind je een ruim assortiment aan orchideeën. Wij zullen ons assortiment ook blijven uitbreiden. Naast orchideeën, verkopen wij ook alle hulpmiddelen voor het zelf kweken daarvan. Wij bezorgen de meest bijzondere orchideeën over de hele wereld en nu ook bij jou thuis.

 

Beoordeling

Orchidz kennen voorheen als Klinge Orchideeën. Op onze kwekerspagina staat al sinds 2012 een berichtje dat ze gestopt waren met het kweken van botanische orchideeeën (en verkoop aan particulieren).

Wij, en alle overige orchideeënliefhebbers, zijn dan ook zeer verheugd dat ze weer aktief zijn met botanische en hybride orchideeën en verkoop aan particulieren.

 

Ze hebben alles gelijk weer goed opgestart en de moeder-planten-tafel stond vol met een bonte verzameling met zelf bestoven orchideeën. Velen hadden dan ook zeer fraaie zaaddozen. Elke zaaddoos netjes voorzien van een label met alle benodigde gegevens over de bestuiving.

 

 

De zaaddozen worden uiteindelijk geoogst, naar een laboratorium gestuurd om uit te zaaien en komen dan als zaailingen weer terug waar ze door Orchidz verder opgekweekt worden tot volwassen plant. Aan de grote hoeveelheid jonge planten was te zien dat ze het gelijk goed aangepakt hebben.

Het kennis nivo is zoals we van de tijd van Klinge Orchideeën nog kennen prima in orde en ze mogen met een gerust hart specialisten genoemd worden.

Conclusie

De entree laat nog wat te wensen over, evenals de vindbaarheid. Onze navigatie stuurde ons wel exact naar de juiste locatie, maar daar aangekomen was het nogal onduidelijk waar we precies moesten zijn. Maar de aanwijsbordjes staan al in de planning hoorde we. We hebben er dus alle vertrouwen in dat dat wel goed komt en dat zullen we ze in deze fase absoluut niet aan rekenen.

De aanwezige planten zien er allemaal goed en gezond uit. De keuze aan orchideeënsoorten lijkt nog wat aan de lage kant te zijn, maar dat is wat je kan verwachten bij een bedrijf wat nog volop aan het opstarten is. Op hun website en webshop staat echter wel een zeer indrukwekkende lijst van botanische en hybride orchideeën die ze kunnen leveren. Dus misschien is het "schijn bedriegt".

Omdat ze nog volop aan het opstarten en aan het verbouwen zijn, is deze beoordeling vooral een voorlopige beoordeling. Wel hebben we er alle vertrouwen in, de eigenaars van Orchidz kennende, dat er met Orchidz weer een zeer goede kweker terug op de markt komt.

 

Meer foto's op de Orchidz fotopagina


Eindoordeel

Kwaliteit orchideeën Zeer goed
Indruk kassen Goed
Indruk website Zeer goed
Soorten Botanisch en Hybride
Prijsstelling Goed
Verkoop Elke laatste zaterdag van de maand en op afspraak
Betaling contant en pin
Bereikbaarheid redelijk
Parkeergelegenheid redelijk