Orchideeënkwekerij J. van der Linden

Review datum 27-10-2012
Update 2016


Engsteeg 2
5306 TM Brakel

Tel: 0418-671686
Mail : info@orchideeenvdlinden.nl
www.orchideeenvdlinden.nl

 

 

Ongeveer 40 jaar geleden is Jan van der Linden begonnen met zijn bedrijf. De eerste 20 jaar hebben ze voornamelijk freesia's gekweekt en waren de orchideeën slechts een hobby. Maar toen de woonkamer van huize van der Linden vol stond met orchideeën, besloten ze een stuk van hun bedrijf om te bouwen om daar orchideeën te gaan kweken. In de loop van de jaren werd er steeds meer ruimte van hun bedrijf in beslag genomen door de orchideeën, zodat uiteindelijk de freesia's het veld moesten ruimen.

 

 

De eerste orchidee die ze zijn gaan kweken was de Phalaenopsis Equestris, een klein bloemige orchidee.

 

 

 

 

 

 

Het kweken van de Phalaenopsis Equestris beviel zo goed dat ze meerdere soorten zijn gaan kweken, zoals de Oncidium, Paphiopedilum, Dendrobium en Cymbidium.

Echter door de verkoop van een gedeelte van hun bedrijf zijn ze zich meer gaan richten op de particulieren verkoop. Ze zijn zich naast de bovengenoemde soorten ook gaan richten op de aparte orchideeën voor de hobbyist.

 

We kenden Jan van der Linden al van een lezing die hij gegeven had op Kring Rotterdam. Tijdens de lezing had hij het meerder keren over “zijn kasje”. We wisten dus absoluut niet wat we ons te wachten stond en wat we van "zijn kasje" moesten denken.

 


Zelden zijn we zo aangenaam verrast geweest wanneer we een orchideeënkas binnen liepen, zo leuk en gezellig was de intree.
Een deel van de kas was als terras ingericht. Na de koffie zijn we de kas gaan bekijken. Ook dit stemde ons enorm vrolijk. Een enorme verscheidenheid aan orchideeën en allemaal in zeer goede staat. Het was duidelijk dat hier met zeer veel liefde voor de orchideeën gezorgd wordt.


Een deel van de kas was ingericht voor de privécollecties.Hier stonden de mooiste orchideeën in een zeer mooie compositie opgesteld. Hier waren zeer bijzondere orchideeën te zien.

Bekijk ook de Fotopagina

 

Conclusie

Jan van der Linden heeft zich volledig toegelegd op de orchideeënkweek voor de hobbyist en hij is wat ons betreft daarin zeer goed geslaagd. Je voelt je welkom als je bij hem zijn kas binnenloopt. Hoewel hij zich beperkt tot 1 klimaatgebied, is hij wel in staat om een enorme verscheidenheid aan soorten te kweken.

 

Eindoordeel

Kwaliteit orchideeën Zeer goed
Indruk kassen Goed
Indruk website Goed
Soorten Onbeperkt
Prijsstelling Goed
Verkoop Winkel (openingstijden, zie website)
Betaling Kontant
Bereikbaarheid Matig
Parkeergelegenheid Matig